Telefon: 24 25 57 89

Send os en e-mail
Nyhedsbrev

Running First aps

Altra distribueres i Danmark af Running First aps, der er etableret af Niels Kim Hjorth. Firmaets navn Running First refererer til at løb er det første Niels Kim tænker på om morgenen, det er løb dagen går med og løb der arbejdes med om aftenen, i fritiden og i weekenderne.

Niels Kim (nu omtaler jeg mig i 3. person) har løbet siden han var 16 år og var i en periode Danmarks hurtigste på distancer fra 1500m til 15 km. Det var både på bane, i cross og i landevejsløb. Niels Kim har haft Danske ungdoms og senior rekorder på de fleste distancer fra 1500m til maraton og med Nordisk Rekord på 1500m og 14. plads ved VM i Cross (dengang der var 9 løbere på hvert hold) som nok de bedste resultater.

Niels Kim etablerede Danmarks første specialforretning for alle der løber – Løber Sport –  inspireret af et besøg i Bill Rodgers løbeforretning i Boston USA. Løber Sport var nok den første butik i verden der benyttede løbebånd og video i rådgivningen af løberes valg af løbesko.

Efter løbe karrieren har interessen for at udvikle løb og løbere været vedvarende, og Niels Kim er involveret i løb på lederplan som bestyrelsesmedlem i Dansk Atletik, som leder i Løbeudvalget og Forbundets CrossChallenge og som holdleder for løbelandsholdene.

Viden om træning kommer fra egen erfaring og møder med nogle af verdens bedste løbetrænere – Arthur Lydiard (der lavede træningsprogrammer til mig), Harry Wilson (træner for Steve Ovett), Peter Pfitzinger (vi trænede sammen) og Henrik Larsen(min træner i 2 år). Den viden bruges som træner for nogle danske løbere hvor Thijs Nijhuis, Louise Langelund og Morten Munkholm nok er de mest kendte.

Mange års løb i alverdens løbesko sled på skelettet og hofterne og det kneb efterhånden med at løbe. Niels Kim forsøger jo at følge med i alt hvad der sker i løbeverdenen, og havde fulgt et lille Amerikansk firma Altra. Et meget nørdet firma med spændende ideer. I efteråret 2013 købte Niels Kim et par Altra Torin og fra dag ET kunne han løbe igen. Den daglige 4 km tur blev til 8 km og den lange 8 km tur blev til 1 times tur. ZeroDrop skoene ændrede løbestilen med det samme og belastningen på knæ og hofter blev reduceret meget. En søndag i foråret 2014 skulle Altra Olympus testes, og det var bare svært at standse, så søndagsturen blev pludseligt 1 time og 45 min. Og uden at have ondt nogen steder – kun træt.

Og i starten af juni 2014 kunne Niels Kim så igen gennemføre en løbedistancekonkurrence – Aarhus City ½ Maraton.

"Jeg sælger Altra løbesko med god samvittighed. Jeg er overbevist om at Altra løbesko kan hjælpe mange til sundere fødder, bedre løbestil og et generelt bedre løb".